Vpis v gledališki abonma 2019/2020

Ves svet je oder in moški vsi in ženske zgolj igralci: nastopajo in spet odhajajo in vsak igra v življenju razne vloge.

(William Shakespeare: Kakor vam drago, II – 7)

Gledališki abonma je sestavljen iz 6 predstav profesionalnih gledališč. Abonmajske predstave bodo potekale ob torkih ob 19.30.

Informacije, vpis in prodaja
K vpisu abonmaja ste vabljeni še do 30. septembra 2019.

Cena abonmaja znaša 70 €, upokojenci, študenti in dijaki imajo popust v višni 5 €.  
Vstopnina za izven: 15 €

Abonma lahko plačate v dveh obrokih:

  1. obrok ob nakupu abonmaja (gotovina)
  2. obrok 20. december 2019 (položnica)

KLUB B: Člani kluba imajo pri nakupu abonmaja popust v vrednosti 10 €, pri nakupu vstopnic za izven 5 €.

Za več informacij in nakup vstopnic se lahko obrnete
na tajništvo vsak delovnik med 8.00 in 10.00 ter med 10.30 in 14.00, po elektronski pošti na info@dd-trbovlje.si ali po telefonu na številko 03 56 33 481

in na kino blagajno vsak dan eno uro pred predstavo, po elektronski pošti na blagajna@dd-trbovlje.si ali po telefonu na številko 03 56 33 482.

Predstave v sezoni 2019/2020

1. predstava
torek, 22. oktober 2019, ob 19.30

DIPLOMIRANEC

satirična komedija
Mladinsko gledališče Svoboda Trbovlje

Po romanu Charlesa Webba in scenariju Calderja Willinghama in Bucka Henryja

Režiserka: Annemarie Jerman
Igrajo: Mirza Ribič, Ana Bovhan, Primož Hančič, Borut Strnad, Katra Kozinc, David Lindič, Matija Kodrič, Kaja Čop in Annemarie Jerman

Benjamin je sin premožnih staršev, ki po končani diplomi ne ve, kaj bi sam s sabo. Četudi se mu obeta dobro plačana služba, fant ne želi slediti željam svojih staršev, hkrati pa se ne uspe znebiti občutka, da ne mara sveta in da svet ne mara njega. Življenje pa se mu nenadoma obrne na glavo, ko spozna mnogo starejšo ženo očetovega poslovnega partnerja, zapito in nevrotično gospo Robinson, s katero se zaplete v strastno razmerje, vendar ne brez usodnih posledic.

2. predstava
torek, 12. november 2019, ob 19.30

TIH VDIH

drama
Mestno gledališče ljubljansko

 

Nejc Gazvoda

Režiser: Nejc Gazvoda
Igrajo: Mirjam Korbar, Jure Henigman, Ajda Smrekar, Matej Puc, Tjaša Železnik in Lara Wolf k. g.

 

 

Tamala ima sestro Petro in brata Marjana, ki sta od nje starejša več kot 10 let, ter mamo, ki je ne razume. Vse štiri je prizadela nedavna izguba očeta in nanje vplivala bolj, kot so si to pripravljeni priznati. Tamala vidi preko dogajanja »tukaj in zdaj«. Ta večer je njena zgodba, ki jo pripoveduje iz časa, ko ljudje okoli nje niso več tisto, kar so bili, nekaterih morda celo ni več. V enem dejanju in v realnem času se pred nami počasi in nežno razpre zgodba družine, katere male tragedije so tragedije vseh nas. Tih vdih je drama o slovenski družini, ki noče obsojati tistega, kar smo, ampak zgolj opazovati tisto najbolj človeško v nas.

3. predstava
torek, 3. december 2019, ob 19.30

REALISTI

kabaret za pet igralcev, pijanca in občinstvo
SNG Nova Gorica

 

Jure Karas
Režiserka: Tijana Zinajić
Igrajo: Peter Harl, Jure Kopušar, Matija Rupel, Urška Taufer, Žiga Udir, Anže Vrabec/Joži Šalej

 

Skeči, nekakšne postojanke našega vsakdanjika v prepoznavno slovenskem okolju, tematizirajo usodo priseljencev, samcev, ki jih nihče ne mara; odnos med materjo in sinom, zrelim moškim, ki je še vedno doma in se drži maminega krila, ta pa nad njim bdi in ga oskrbuje; odnos med možem in ženo, ki se brez internetne povezave, vsak na svojem koncu stanovanja, počutita popolnoma izgubljena, saj si nimata kaj povedati; odnos med sosedoma, katerih dialog je sestavljen samo iz rekov in pregovorov, kar kaže na popolno formalnost odnosov, in še bi lahko naštevali. Realisti nam skozi smeh kažejo realnost, ki je kaotična, polna tesnobnosti in upravičene zaskrbljenosti, toda hkrati dokazujejo, da dokler se lahko še smejemo lastnim slabostim in zmotam, še ni vse izgubljeno.

4. predstava
torek, 21. januar 2020, ob 19.30

IDEALEN SOPROG

komedija
Šentjakobsko gledališče Ljubljana

 

Oscar Wilde
Režija: Dejan Spasić
Igrajo: Elias Rudolf, Matej Čujovič, k.g., Tjaša Valentinčič, Pija Svetec, Nives Mikulin, Tone Bertoncelj, Mojca Lavrič, Tina Tavčar, Anja Glušič, Bojan Vister, Dragan Remškar in Vahid Mehičić, k.g.

 

Marsikaj iz časov, ko je imperialni Angliji vladala viktorijanska morala in kar je zabeležil Wilde, je danes preživeto in gledalcu komajda razumljivo. A jedro te komedije o ljubezni in korupciji z vsemi domislicami, paradoksi in nenavadnimi miselnimi obrati ostaja živo in aktualno. Predstava tako prenaša izkušnjo nekega drugega, zgodovinskega časa v našo sodobnost. In ko Wildove dramske osebe zaživijo v naši sodobnosti, nenadoma presenečeni ugotovimo, da so ljubezenske in politične spletke, ki so poganjale viktorijansko družbo, še vedno žive in imajo isti učinek, kot so ga imele pred več kot sto leti. In to je čar, ki ga skrivajo Wildove konverzacijske komedije, to je kvaliteta, zaradi katere so še vedno aktualne in zabavne.

5. predstava
torek, 25. februar 2020, ob 19.30

POHUJŠANJE V DOLINI ŠENTFLORJANSKI

drama
Slovensko mladinsko gledališče

 

Ivan Cankar
Režija: Vito Taufer
Igrajo: Blaž Šef, Uroš Kaurin, Dario Varga, Ivan Godnič, Ivan Peternelj, Matej Recer, Ivan Rupnik, Matija Vastl, Sandi Pavlin, Željko Hrs, Robert Prebil, Boris Kos, Uroš Maček, Janja Majzelj

 

Pohujšanje v dolini šentflorjanski (1907) velja za najmodernejše, najbolj svetovljansko Cankarjevo delo, ki bi gotovo osvojilo velike evropske odre, če se ne bi rodilo v tej nesrečni dolini. V simbolno-ironičen naslov je Cankar skril umetnika, katerega prihod razburi “čednostne” Šentflorjance. Blagoslovljeni dolini še zdaleč ni do tega, kot pravi župan, da bi redila in pitala umetnike, tatove, razbojnike in druge postopače. A ko Peter zaigra na njihovo slabo vest, na provincialno zadrtost, dvoličnost, potlačene perverzije, prikrite pregrehe in neizživete želje, pokončni dolinci klecnejo. Z njimi pa klecne tudi sam opetnajsteni Zlodej. Šentflorjancem še hudič ne more do živega!

6. predstava
torek, 17. marec 2020, ob 19.30

SKRIVNOSTNI PRIMER ALI KDO JE UMORIL PSA

avtistična detektivka
SNG Nova Gorica in Gledališče Koper

 

Po romanu Marka Haddona
Avtor priredbe: Simon Stephens
Režiserka: Renata Vidič
Igrajo: Žiga Udir, Helena Peršuh, Gorazd Jakomini, Anja Drnovšek, Medea Novak/Andrijana Boškoska Batič k. g., Rok Matek, Luka in Jure Kopušar

 

Petnajstletni Christopher najde umorjenega Wellingtona, sosedovega psa. Umor ga močno vznemiri, zato se odloči, da bo izsledil storilca in napisal detektivko o skrivnostnem primeru. Pri raziskovanju naleti na odpor sosedov, najbolj pa mu nasprotuje njegov oče Ed. Christopher ne odneha in postopoma se mu začne razkrivati zgodba zamolčanih družinskih skrivnosti. Iz njegovega pristopa k problemu, nenavadnega vedenja in načina razmišljanja je jasno, da je Christopher visoko inteligenten, tako rekoč matematični genij, vendar z avtistično motnjo, imenovano aspergerjev sindrom, ki ga ovira predvsem v komunikaciji in nadziranju impulzivnih reakcij. Toda prav ta njegova posebnost nam omogoča, da skozi njegovo opazovanje ter razumevanje situacij in odnosov ugledamo življenje drugače, kot smo ga sicer vajeni doživljati.

(Pridržujemo si pravico do spremembe programa)