Vpis v abonma Lutkovne matineje 2019/2020

Lutke so prisrčne, vesele, skrivnostne, nagajive, poučne spremljevalke že od najnežnejšega obdobja. In lutkovne igrice so prvi otrokov stik z gledaličem. Lutke skozi animacijo v zgodbi sporočajo življenjske vrednote in hkrati s svojo čarobnostjo vzbujajo domišljijo, prispevajo k spoznavanju kulturne dediščine slovenstva in negujejo izročilo svetovne lutkovne umetnosti.

Marinka Bučar, Lutkovna skupina Lučka

Abonma Lutkovne matineje sestavlja 6 lutkovnih in igranih predstav različnih slovenskih gledališč. Matineje, ki so primerne za otroke od 2. do 8. leta, bodo potekale enkrat mesečno ob sobotah ob 10.30 v kinodvorani Delavskega doma Trbovlje.

 

Informacije, vpis in prodaja
K vpisu abonmaja ste vabljeni še do 30. septembra 2019.
Pri nakupu vstopnic za vseh 6 predstav je cena 20 €.
Vstopnina za izven: otroci in odrasli 4 €

 

Za več informacij in nakup vstopnic se lahko obrnete
na tajništvo vsak delovnik med 8.00 in 10.00 ter med 10.30 in 14.00, po elektronski pošti na info@dd-trbovlje.si ali po telefonu na številko 03 56 33 481

in na kino blagajno vsak dan eno uro pred predstavo, po elektronski pošti na blagajna@dd-trbovlje.si ali po telefonu na številko 03 56 33 482.

 

Predstave v sezoni 2019/2020

1. predstava
sobota, 5. oktober 2019, ob 10.30

ČAROBNI ZOBKI

igrana predstava
Gledališče Smejček

dolžina: 35 minut
primerno za otroke od 3. do 8. leta

 

Tomaž čaka v zobozdravstveni čakalnici in zelo ga je strah. Zobki ga bolijo, a se vedno, ko zobozdravnica pokliče njegovo ime, skrije. Ko mu zobozdravnica pusti na sedežu pravljico, pa jo skupaj z otroci prebere. Ugotovi, da se v njegovih zobkih skriva črviček, ki mu je ime Bakterija in da ga v resnici prav on nagovarja k temu, da je poreden in da si ne umiva zob. Tomaž se odloči, da bo tej krivici napravil konec …

2. predstava
sobota, 9. november 2019, ob 10.30

METULJČEK CEKINČEK

lutkovna predstava
Festival Velenje

dolžina: 25 minut
primerno za otroke od 2. leta dalje

 

Ali poznate Metuljčka Cekinčka? Ja, to je tisti nagajivi mladi metuljček z našega travnika! Pojdimo skupaj z njim raziskat, kakšne žuželke še živijo v njegovi bližini. Čebelica, Pikapolonica, Deževnik – vsi po svoje pomagajo rožicam, da zrastejo v vsej svoji lepoti. In Gosenica? Ojej, ta se je zaljubila v našega Metuljčka Cekinčka!
Metuljček Cekinček je interaktivna, zelo barvita lutkovna predstava za otroke. Skozi igro se bodo na zabaven način seznanili z življenjem na travniku, izvedeli bodo, kako se gosenice spremenijo v metulje, kaj je opraševanje, s čim se hranijo pikapolonice ali kaj je posebnega pri deževnikih. Skupaj z nami bodo otroci šteli, spoznavali barve in seveda peli.

3. predstava
sobota, 7. december 2019, ob 10.30

SKRITI ZAKLAD

igrana predstava
Zavod enostavno prijatelji

dolžina: 35 minut
primerno za otroke od 3. do 8. leta

 

V Deželo pravljic se je pritihotapil škrat Tinko Pobalinko, ki že več let ni dobil dedkovega darila, saj se zelo grdo obnaša. Od Pravljične vile želi, da popravi vse pravljice tega sveta in v njih napiše, da darila dobijo vsi, pridni in poredni otroci. Ta pa mu razloži, kaj pomeni biti priden in da je darilo nagrada, a Tinko je ne sliši. Ponoči, ko zaspi, pa se Pravljična vila pritihotapi v njegove sanje in mu prinese nenavaden zaklad, ki ga pripelje do dedkovega darila.

4. predstava
sobota, 11. januar 2020, ob 10.30

ŽABEC POZIMI

lutkovna predstava
Lutkovno gledališče Fru-Fru

dolžina: 35 minut
primerno za otroke od 2. leta dalje

 

Nekega jutra žabca preseneti sneg. Ne razume, zakaj je vse pokrito z belo odejo, močno ga zebe, drsi mu na zaledenelem ribniku in ne more razumeti, zakaj se njegovi prijatelji tako veselijo drsanja in kepanja. Ko skoraj zmrzne v snegu, pa mu prijatelji priskočijo na pomoč …

5. predstava
sobota, 1. februar 2020, ob 10.30

ŠKRATEK PRIJATELJČEK REŠI TEŽAVE

igrana predstava
Zavod enostavno prijatelji

dolžina: 40 minut
primerno za otroke od 3. do 8. leta

 

V veliki gobi sredi gozda živi Škratek Prijateljček. V gozdu opravlja pomembno nalogo: skrbi, da se živali in škratje med seboj lepo razumejo, si posojajo stvari, govorijo lepe besede, si zaupajo in so drug do drugega prijazni. Nekega dne pa ga nenavaden jok pripelje do Cvetke Marjetke, ki spregovori o svojih težavah s Tinkom Pobalinkom. Nato pa Škratek Prijateljček naredi načrt, kako bosta Tinka Pobalinka naučila lepega vedenja.

6. predstava
sobota, 9. marec 2020, ob 10.30

RAZBOJNIK Z RUMENO LISO

lutkovna predstava
Lutkovna skupina Lučka Trbovlje

 

Razbojnik z rumeno liso je dinamična in duhovita lutkovna predstava za otroke, ki nam prikazuje družino siničk iz Siničjega dola z vsemi njenimi pripetijami. Kaj vse se jim dogaja, ko po gozdu iščejo prijatelje, pa bodo otroci videli na predstavi.