Oblo in oglato – območna razstava odraslih likovnih ustvarjalcev

Galerija DDT – od srede, 2. oktobra, do sobote, 12. oktobra 2019

Vabimo vas na odprtje območne razstave odraslih likovnih ustvarjalcev Oblo in oglato, ki bo v galeriji Delavskega doma Trbovlje v sredo, 2. oktobra, ob 18. uri. Na odprtju bosta spregovorila Blaž Rojko in mag. Nuša Lapajne Čurin, v kulturnem programu pa bodo sodelovali učenci Glasbene šole Trbovlje.

Razstavo je pripravila JSKD Območna izpostava Trbovlje. Ogledate si jo lahko do sobote, 12. oktobra, v času delovanja kino blagajne (od ponedeljka do petka eno uro pred kino predstavo, v soboto od 15.00 do 20.00 in v nedeljo od 17.00 do 20.00).

Več o vsebini razstave:

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti izbrano temo Oblo in oglato ponuja kot izziv, ki lahko ustvarjalcem razširi likovno in miselno obzorje in jih spodbudi k iskanju novih rešitev in spoznanj o možnostih ustvarjalnega izražanja. Namen razstave je prikazati kakovostne rezultate ljubiteljske likovne ustvarjalnosti. Tema je uporaba kontrasta oblih in oglatih oblik: v oblo so lahko vključene vse oblike, ki so ukrivljene (oble, ovalne, okrogle, elipsaste, tudi sestavljene v amorfne ali nepravilne krivuljaste forme) ter linije, ki so ukrivljene v izbočene ali vbočene loke oz. sestavljene v krivulje in valovnice; v pojem oglato so vključene vse oblike, sestavljene iz ravnih črt, ki se stikajo pod kotom (oglate, zašiljene, nazobčane linije, pravokotne, trikotne, mnogokotne pravilne ali nepravilne oglate oblike). Likovno delo naj v razvidni in prevladujoči meri izkazuje napetosti, ki nastanejo ob stiku oblih in oglatih oblik/linij. Likovno delo naj bo ustvarjeno tako, da bo razviden avtorjev jasen razmislek o kontrastu oblo-oglato in njegova smiselna in učinkovita uporaba. Pri zboru za regijske in kasneje državno razstavo bodo selektorji upoštevali naslednje kriterije: ustreznost razpisanim določilom (razvidna uporaba kontrasta oblo-oglato v ustreznem kontekstu), likovna dovršenost in izvirnost.

Sodelujoči avtorji:

Dragica Benčič: NEZAVEDNO, akril, 50 x 70 cm;

Jure Crnkovič: URBANA KRAJINA, akril, 50 x 70 cm;

Majda Drnovšek: IGRA, akril, 50 x 70 cm;

Majda Hribar: POT V NEZNANO, akril, 50 x 70 cm;

Franci Hvala: GLOBINA, akril, 40 x 40 cm;

Irena Krošel: V VRTINCU, kiparjenje, 15 x 22 x 22 cm;

Lili Lahovec: CONA 1, fotografija, 30 x 40 cm;

Lili Lahovec: NASPROTJA, fotografija, 30 x 40 cm;

Lili Lahovec: POGLED, fotografija, 30 x 40 cm;

Marjeta Opalk: POLJUB, akril, 60 x 80 cm;

Iztok Pikl: POGLEDI, akril, 30 x 40 cm;

Julija Polak: SONČEVA LUKNJA, akril, 50 x 70 cm;

Marija Rošelj Hvala: DVA V ENEM, akril, 50 x 70 cm;

Dragica Skušek: NAJDENČEK, akril, 50 x 70 cm;

Andrej Uduč: ILUZIJE KONTRASTOV, mešana tehnika, 40 x 40 cm;

Vincenc Vipavc: PLES, akril, 50 x 70 cm;

Savo Zupan: TESTER, asemblaž, 49 x 16 cm;

Branko Železnik: VRATA VI, akril, 70 x 50 cm;

Kaja Železnik: NAPREJ, akril, 70 x 50 cm;

Marjeta Železnik: NOČ BREZ GLASU, akril, 80 x 60 cm.