Stalna razstava Novomedijski kosi

Nova galerija DDT

Razstava Novomedijski kosi predstavlja filozofijo Društva Trbovlje novomedijsko mesto in vseh vpletenih. Namenjena je stalni postavitvi z možnostjo dopolnjevanja in nadgradnje. Nosilca projekta sta Zavod za kulturo Delavski dom Trbovlje in društvo Trbovlje novomedijsko mesto, ki nudi svojo strokovno ekspertizo, dela iz svoje zbirke in strokovno pomoč.

.

Razstavo si lahko ogledate v Novi galeriji Delavskega doma Trbovlje po vnaprejšnjem dogovoru na telefonski številki 051 626 296.

..

..

.

Trenutno so razstavljeni projekti:

HODI BREZ MEJA

Simulacija, ki s pomočjo VR dimenzije predoči resnične težave oseb na invalidskem vozičku pri gibanju in v komunikaciji z okoljem.

Ideja in zasnova: Amar Ferizović

.

TRANSBALLANCE

Virtualna umetniška produkcija z vpeljavo principa interaktivnosti definira začetek novega stoletja vizualne umetnosti. Projekt Transballance (Hommage to Francis Bacon) se ukvarja s pet stoletij starim kanonom portretne podobe na sodoben način, z vpeljavo digitalne manipulacije.

Ideja in zasnova: Maša Jazbec

.

ŽIVLJENJE V NUBSKIH GORAH

360°- 360° videoposnetki gledalca ponesejo v sredino bogatega kulturnega življenja staroselcev Nubskih gora, izraženega v igranju, petju in plesu. Videoposnetki nudijo vpogled v njihov prvobitni način življenja kot redko alternativo modernim kapitalističnim družbam, zato so pomembni tako na umetniškem, antropološkem, zgodovinskem in aktivističnem področju.

Ideja in zasnova: Maša Jazbec, Tanja Hanžič

Snemanje: Tomo Križnar in Bojana Pivk Križnar

.

.

O društvu TNM:

Društvo Trbovlje novomedijsko mesto izhaja iz programa / gibanja in zavesti celotne skupnosti o smeri, v katero se Trbovlje ter širše regionalno in nacionalno okolje razvija. Zavesti, ki se ne identificira več s propadlo težko industrijo ter zaprtimi rudniki. TNM je usmerjen v prihodnost, kjer v dinamičnem ravnotežju, sodelujeta leva – »racionalna« in desna – »iracionalna« polovica možganov, znanost in umetnost, s ciljem napredka in boljše prihodnosti na vseh področjih delovanja in medsektorskega povezovanja.