Gledališki abonma: Idealen soprog

Gledališka dvorana DDT – torek, 21. januar 2020, ob 19.30

4. abonmajska predstava

Oscar Wilde

IDEALEN SOPROG

komedija, Šentjakobsko gledališče Ljubljana

Režija: Dejan Spasić
Igrajo: Elias Rudolf, Matej Čujovič, k.g., Tjaša Valentinčič, Pija Svetec, Nives Mikulin, Tone Bertoncelj, Mojca Lavrič, Tina Tavčar, Anja Glušič, Bojan Vister, Dragan Remškar in Vahid Mehičić, k.g.

.

Marsikaj iz časov, ko je imperialni Angliji vladala viktorijanska morala in kar je zabeležil Wilde, je danes preživeto in gledalcu komajda razumljivo. A jedro te komedije o ljubezni in korupciji z vsemi domislicami, paradoksi in nenavadnimi miselnimi obrati ostaja živo in aktualno. Predstava tako prenaša izkušnjo nekega drugega, zgodovinskega časa v našo sodobnost. In ko Wildove dramske osebe zaživijo v naši sodobnosti, nenadoma presenečeni ugotovimo, da so ljubezenske in politične spletke, ki so poganjale viktorijansko družbo, še vedno žive in imajo isti učinek, kot so ga imele pred več kot sto leti. In to je čar, ki ga skrivajo Wildove konverzacijske komedije, to je kvaliteta, zaradi katere so še vedno aktualne in zabavne.

.

Vstopnice za predstavo so na voljo tudi v redni prodaji po ceni 15 evrov. Nakup in rezervacijo lahko opravite na blagajni DDT.