Gledališki abonma: Skrivnostni primer ali kdo je umoril psa

Gledališka dvorana DDT – torek, 17. marec 2020, ob 19.30

Obveščamo vas, da je abonmajska predstava v torek, 17. marca, odpovedana. Opravičujemo se vam in vas prosimo za razumevanje.

5. abonmajska predstava

po romanu Marka Haddona priredil Simon Stephens

SKRIVNOSTNI PRIMER ALI KDO JE UMORIL PSA

avtistična detektivka, SNG Nova Gorica in Gledališče Koper

Režija: Renata Vidič
Igrajo: Žiga Udir, Helena Peršuh, Gorazd Jakomini, Anja Drnovšek, Medea Novak/Andrijana Boškoska Batič k. g., Rok Matek, Luka in Jure Kopušar

.

Petnajstletni Christopher najde umorjenega Wellingtona, sosedovega psa. Umor ga močno vznemiri, zato se odloči, da bo izsledil storilca in napisal detektivko o skrivnostnem primeru. Pri raziskovanju naleti na odpor sosedov, najbolj pa mu nasprotuje njegov oče Ed. Christopher ne odneha in postopoma se mu začne razkrivati zgodba zamolčanih družinskih skrivnosti. Iz njegovega pristopa k problemu, nenavadnega vedenja in načina razmišljanja je jasno, da je Christopher visoko inteligenten, tako rekoč matematični genij, vendar z avtistično motnjo, imenovano aspergerjev sindrom, ki ga ovira predvsem v komunikaciji in nadziranju impulzivnih reakcij. Toda prav ta njegova posebnost nam omogoča, da skozi njegovo opazovanje ter razumevanje situacij in odnosov ugledamo življenje drugače, kot smo ga sicer vajeni doživljati.

.

Vstopnice za predstavo so na voljo tudi v redni prodaji po ceni 15 evrov. Nakup in rezervacijo lahko opravite na blagajni DDT.

Abonente obveščamo, da predstave Pohujšanje v dolini šentflorjanski, ki je bila kot abonmajska predstava predvidena v februarju, zaradi težav v gledališkem ansamblu Slovenskega mladinskega gledališča v abonmajski sezoni 2019/20 ne bo mogoče izvesti. V najkrajšem času bomo poiskali nadomestno predstavo. Opravičujemo se vam in vas prosimo za razumevanje.