3. bienale industrijske umetnosti 2020

15. oktober – 30. oktober 2020

Stara galerija Delavskega doma Trbovlje

Ogled razstave je mogoč po vnaprejšnjem dogovoru na info@4dritl.si oz. +386 51 626 296

Razstava je organizirana je v sklopu projekta Inspiracija, ki se izvaja v Programu čezmejnega sodelovanja Interreg Slovenija – Hrvaška in jo sofinancira evropski sklad za regionalni razvoj.

Bienale industrijske umetnosti, v okviru projekta Inspiracija, v Trbovljah gostimo že drugič. Prvič je bil pri nas izveden leta 2018.  Gre za projekt umetniškega kolektiva Labin Art Express iz partnerskega mesta Labin, ki bienale letos izvaja že tretjič. V Labinu, Pulju, Raši, na Reki in v Vodnjanu, so se razstave, v kateri sodeluje 66umetnikov in umetniških kolektivov s svojimi deli, začele 11. oktobra in bodo na ogled postavljene do 21. novembra.

V Trbovljah vam v galeriji Delavskega doma predstavljamo del potujoče razstave »Ride Into the Sun« – »Ravno u Sunce«, ki je manifestacija sodobnih umetniških praks. Pridružuje pa se tudi razstava video del režiserja Saša Podgorška in umetnikov Akaša Bojića (Akaša Bojić) in Luke Umeka  (Luka Umek) najbolj kontroverznega kulturološkega fenomena s področja bivše Jugoslavije, skupine Laibach. Razstava nosi ime „One band. One vision.«

V projekt Inspiracija vključena mesta – Trbovlje, Slovensko Bistrico, Labin in Reko povezuje bogata in edinstvena industrijska kulturna dediščina. Skupen izziv – potrebo po revitalizaciji, želijo izkoristiti za vzpostavitev edinstvenih doživetij za preboj kulturnega turizma. Bienale industrijske umetnosti 2020 daje k  paleti različnih produktov bogat prispevek.