MILAN RIJAVEC: SKRITO, A BARVITO

Galerija DDT, 15. do 30. april 2021

Otvoritev: 15. april ob 18.uri (*)

O RAZSTAVI

V času, ko smo lačni barve in vedrosti življenja, v Trbovljah predstavljamo nekaj del nekdanjega profesorja likovnega pouka na gimnaziji Trbovlje, soustanovitelja Društva revirskih likovnikov RELIK in mednarodne likovne kolonije Izlake-Zagorje, akademskega slikarja  Milana Rijavca.

O SLIKARJEVEM OPUSU

Milan Rijavec - slika

„Opus akademskega slikarja se umešča v dolgo tradicijo klasičnega modernističnega slikarstva. Največ spodbud pa dolguje kubizmu in zlasti fauvizmu ter njenemu glavnemu predstavniku Matissu. Čeprav se zdi Rijavčevo delo rezultat razumskega spoznavanja sveta, pa je bila dejansko edino pomembna le barva, osvobojena svoje primarne vloge, njegov agens mundi. V končnem delu je nadvladala vse drugo in vse obstoji le zaradi nje, nezaključeno, brez obrisne črte kot usedlina v brezprostorju in se podredila le občasni tonski uglašenosti. Motivno sidrišče, ki je v zunanjem svetu, pa je bila tista vrvica, zaradi katere njegovih slik in akvarelov ni zaneslo v abstrakcijo.“ (Barbara Savenc, MGML)

Razstava je odprta po dogovoru. Za najavo Vašega obiska nas pokličite na telefon 051 626 296 ali nam pišite na info@dd-trbovlje.si

* Način izvedbe otvoritve bomo objavili en teden pred dogodkom

Razstavo soorganizira JSKD, OI Trbovlje