10 LET AKMS: RAZSTAVA ARHIVSKIH FILMSKIH PLAKATOV IZ ZBIRKE DDT

Art kino mreža Slovenije  je združenje kinematografov in prikazovalcev kakovostnega in umetniškega filma Slovenije, ki so se povezali z namenom medsebojnega sodelovanja, razvoja delovanja kinematografov in prikazovalcev kakovostnega in umetniškega filma, izmenjave izkušenj, strokovnega znanja in informacij s področja razširjanja in promocije filmske kulture in filmske vzgoje.

Kino Trbovlje je ustanovni član  Art kino mreže Slovenije (AKMS), ki združuje 28 kinematografov v 27 slovenskih krajih. Več kot polovica je članov mednarodne mreže Europa Cinemas.

V letu 2020 bo združenje obeležilo 10. obletnico delovanja. Začetek celotnega praznovanja se bo začelo z slavnostno akademijo, 4. marca 2020 v ljubljanskem mestnem kinu Kinodvor in se bo nadaljevalo v ostalih kinematografih s posebnim programom s katerim bodo izpostavili pomen in vlogo kina v svojem lokalnem okolju, njegove izzive in prihodnje načrte.

V počastitev 10. obletnice delovanja združenja AKMS, Kino Trbovlje je pripravlja RAZSTAVO ARHIVSKIH FILMSKIH PLAKATOV IZ ZBIRKE DDT.

ogled razstave je možen od 18.6.v času kino predstav od petka do nedelje