Gledališki abonma 2021/22

Vabimo vas, da se nam po enoletnem premoru zopet pridružite na gledališkem abonmaju v Delavskem domu Trbovlje. Tudi letos bo abonma je sestavljen iz šestih predstav slovenskih gledališč; predstave bodo potekale ob torkih ob 19.30. Program tokrat ponuja nekoliko več smeha, saj smo prepričani, da ga v današnjih časih potrebujemo vsi. 

VPIS ABONMAJA ZA SEZONO 2021/2022 BO POTEKAL OD 4. 10. 2021 DO 4. 11. 2021.

ABONMAJSKE VSTOPNICE LAHKO KUPITE V SPREJEMNI PISARNI DELAVSKEGA DOMA TRBOVLJE VSAK DELOVNIK MED 9. IN 13. URO.

NOVOST: Nakup abonmajske vstopnice je mogoč tudi z BON21, pri čemer je najnižja vrednost vnovčenja bona 20 €.

Cene gledališkega abonmaja v sezoni 2021/22 so:

Odrasli                                               70 €

Upokojenci, študentje, dijaki         65 €

Cena vstopnice za izven v sezoni 2021/2022 je 15 €.

Člani Kluba B imajo pri nakupu abonmaja popust v vrednosti 10 €, pri nakupu vstopnic za izven 5 €.

 

Gledališki abonma lahko plačate tudi v dveh obrokih:

  1. obrok ob nakupu abonmaja (gotovina)
  2. obrok 24. december 2021 (položnica)

 

PROGRAM ABONMAJA

1. predstava: ŽENSKA: LJUBEZNI, IZGUBE, OBLEKE

Špas Teater, komedija

Igrajo: Nataša Barbara Gračner, Desa Muck, Vesna Pernarčič, Saša Pavlin Stošić in Mojca Funkl

Režija: Tijana Zinajić

Avtorici: Nora in Delia Ephron

Prisluhnite zgodbam prijateljic in sorodnic o življenjskih prelomnicah, o ‘pravem času’, poroki, ločitvi, zbliževanjih, razhajanjih in odhajanjih, pa vse do tega, kako postaneš babica in še ducatom drugih – vse nas učijo, kako se oblikuje ŽENSKA. Zgodb je več: ‘mamini nasveti v mladosti’, ‘agonije nakupa modrčka’, ‘črna ali druga barva’, ‘katastrofa v garderobi’, ‘omara’, ‘debela ali suha’, ‘fantje in možje’ in priljubljena ‘sovražim torbico’. Nekaj je gotovo – všeč vam bo prav vsaka!

Ženske zgodbe so zabavne. Življenjske. Resnične. V sebi nosijo smeh, veselja, ljubezni, tudi solz, tolažbe in razumevanja … Prav nič niso žensko pristranske, ampak osvežujoče realne in brutalno iskrene. So tudi nežne in sočutne, močne, takšne kot ženske so – nepremagljive. Ker svojo moč vedno zgradijo na vztrajnosti in milini.

2. predstava: JANEZ NOVAK

SiTi Teater BTC, S3P komedija

Igrajo: Klemen Slakonja, Tadej Toš, Gregor Podričnik

Prevod, adaptacija in režija: Dejan Batoćanin in Uroš Fürst

Avtorica: Saša Anočić

Ko se življenje obrne na glavo …

Janez Novak, ljubeč mož, zagrizen športni navijač za naše, vesten uslužbenec in vzoren državljan, se znajde pred življenjsko preizkušnjo, ko na sistematskem zdravniškem pregledu za napredovanje izve, da je okužen s skrivnostnim virusom. Njegovo življenje se nenadoma obrne na glavo.

Kako lahko vsak, tako kot Janez Novak, postane svoje usode junak, boste izvedeli v novi črno beli komediji v družbi žlahtnih komedijantov.

3. predstava: PALOMA

Koprodukcija Slovensko mladinsko gledališče, AGRFT in društvo KUD Krik, drama

Igrajo: Dario Varga, Romana Šalehar, Iztok Drabik Jug, Tamara Avguštin, Stane Tomazin in Draga Potočnjak

Režija: Brina Klampfer

Dramaturgija: Kaja Blazinšek

Prisluhnite zgodbam prijateljic in sorodnic o življenjskih prelomnicah, o ‘pravem času’, poroki, ločitvi, zbliževanjih, razhajanjih in odhajanjih, pa vse do tega, kako postaneš babica in še ducatom drugih – vse nas učijo, kako se oblikuje ŽENSKA. Zgodb je več: ‘mamini nasveti v mladosti’, ‘agonije nakupa modrčka’, ‘črna ali druga barva’, ‘katastrofa v garderobi’, ‘omara’, ‘debela ali suha’, ‘fantje in možje’ in priljubljena ‘sovražim torbico’. Nekaj je gotovo – všeč vam bo prav vsaka!

Ženske zgodbe so zabavne. Življenjske. Resnične. V sebi nosijo smeh, veselje, ljubezen, tudi solze, tolažbo in razumevanje … Prav nič niso žensko pristranske, ampak osvežujoče realne in brutalno iskrene. So tudi nežne in sočutne, močne, takšne kot ženske so – nepremagljive. Ker svojo moč vedno zgradijo na vztrajnosti in milini.

 

4. predstava: BIROKRATI

Gledališče Koper, podtalna komedija

Igrajo: Rok Matek, Luka Cimprič, Mojca Partljič, Tjaša Hrovat, Anja Drnovšek, Igor Štamulak, Blaž Popovski, Sebastian Cavazza

Režija: Jaka Ivanc

Avtor: Jure Karas

Globoko pod površjem zemlje se skriva birokratski aparat, ki premleva, razmišlja in zapleta na peklenski ravni. A sistem, ki je še včeraj tekel gladko kot driska, se zatika. Vse bolj je jasno, da je nekaj narobe. Hudo narobe. In nekdo bo moral prevzeti odgovornost. Višji sekrétar Feri in nižji referent Bubi sta vraga, zaposlena za polni delovni čas, kar pa ne pomeni, da tudi v resnici toliko delata. Kljub na pol budnemu nadzoru njune šefice, gospe Tojfl, se začnejo napake v oddelku 99/9 kopičiti. V urad prihajajo stranke, ki so žive – in kar je še huje – nekatere izmed njih popolnoma nedolžne.

Dobrodošli v kleti, kjer so dokumenti in duše vedno izgubljeni, uradniki profesionalno neprijazni in vrste večne. In kjer peklenska uprava dela nadure samo za vas.

 

 

5. predstava: ŠOLA ZA ŽENE

SNG Drama Maribor, komedija

 

Igrajo: Vladimir Vlaškalić, Ana Urbanc, Petja Labović, Maša Žilavec, Vojko Belšak, Matevž Biber in Ivica Knez

Režija: Ajda Valcl

Avtor: Jean-Baptiste Poquelin Molière

 

Tipček po imenu Arnolf si izbere deklico, ki jo da, preden bi se v njej prebudil uporniški duh, dresirati po svoji volji (ja, točno tako, kot psa ali konja). Ampak mlada Agneza takoj, ko jo spustijo iz dresure, ugotovi, kako navdihujoča je svoboda. Po glavi ji gre vse mogoče, končno spoznava samo sebe, svoje želje, požira vonje, okuse, seveda pa se medtem zatreska v luštkanega Horacija … A Arnolf še kar ne razume, da kljub strogo predpisani dresuri ona pač ni material za odgoj. Da je močno pihnil mimo v načrtovanju ljubezenske zgodbe, ker tale bejba se ne bo pustila gnesti pod njegovimi prsti in da nikoli ne bo plesala kot navita lutka. Ta bejba se hoče odgojiti sama. “Rada bi samo živela svoje življenje, ampak mora za to narediti tri salte čez patriarhalno-šovinistični labirint, v katerem se je znašla. In to naredi zelo pametno, brez zadržkov, pogumno, z vsemi sredstvi in do konca”.

 

6. predstava: TEROR

 Prešernovo gledališče Kranj, sodobna drama

 

Igrajo: Borut Veselko, Miha Rodman, Aljoša Ternovšek, Darja Reichman, Peter Musevski, Vesna Slapar, Ciril Roblek k. g. in Judita Polak k. g.

Režiser: Eduard Miler

Avtor: Ferdinand von Schirach

Drama se dogaja v sodni dvorani, v kateri so poleg vojaškega pilota Larsa Kocha (obtoženega za smrt 164 potnikov na letalu) še predsednik sodišča, branilec, državna tožilka in dve priči ter seveda gledalci, ki morajo tokrat prevzeti vlogo porotnikov. Prav oni so tisti, ki z glasovanjem odločajo o pilotovi krivdi oziroma nedolžnosti. Med sodnim procesom proti pilotu Larsu Kochu se namreč izkaže, da se je po lastni presoji odločil za manjše število žrtev na račun večjega števila na nogometnem stadionu, kar pa seveda sproža etična vprašanja – koliko pravzaprav šteje življenje posameznika? Ali je bolje sestreliti letalo s 164 potniki, da se izognemo smrti 70.000 ljudi na nogometnem stadionu? Ali bi pilot sestrelil letalo tudi, če bi bila na krovu njegova družina? Dilema, ki jo sprožajo drama in njene uprizoritve, je etična dilema »nemogoče odločitve«, kako se odločati v skrajnih primerih terorističnih akcij. Obtoženi pilot Lars Koch se je namreč moral v hipu odločiti, kako rešiti situacijo in koga žrtvovati.

Zavod za kulturo Delavski dom Trbovlje si pridržuje pravico do spremembe programa, če izvajalec zaradi bolezni ali druge višje sile ne bo mogel izvesti predstave v dogovorjenem roku.
Datumi predstav se lahko spremenijo glede na epidemiološke razmere covid-19.
Za obisk posamezne predstave bodo veljali ukrepi, sprejeti na podlagi takrat veljavnih odlokov vlade RS.