Otroški abonma 2021/22

 

V Delavskem domu Trbovlje smo po enoletnem premoru oblikovali prenovljen otroški abonma. Že znanim lutkovnim in igranim predstavam smo dodali tudi filmske predstave za otroke. Otroški abonma tako sestavlja pet lutkovnih in pet filmskih predstav, ki so primerne za otroke od 2. do 8. leta. Potekale bodo ob sobotah dopoldne (predvidoma ob 10.30) v kinodvorani Delavskega doma Trbovlje.

 

 

VPIS ABONMAJA ZA SEZONO 2021/2022 BO POTEKAL OD 4. 10. 2021 DO 4. 11. 2021.

ABONMAJSKE VSTOPNICE LAHKO KUPITE V SPREJEMNI PISARNI DELAVSKEGA DOMA TRBOVLJE VSAK DELOVNIK MED 9. IN 13. URO.

NOVOST: Nakup abonmajske vstopnice je mogoč tudi z BON21, pri čemer je najnižja vrednost vnovčenja bona 20 €.

 

 

Cena otroškega abonmaja je 30 €.

Vstopnica za izven za otroke in odrasle je 4 € za lutkovne predstave in 3,5 € za filmske predstave.

 

PROGRAM ABONMAJA

LUTKOVNE IN IGRANE PREDSTAVE

 

 TINE IN PROMET

Lutkovno gledališče FRU-FRU

Tine, Lučka in Jaka so prijatelji. Stanujejo v isti ulici, hodijo v isto šolo in se najraje igrajo skupaj na domačem igrišču. Otroška igra pa soseda Janeza, ki je nočni vratar, zelo jezi, saj ne more spati. Zato se otroci sami odpravijo na šolsko igrišče. Pot do tja pa zna biti nevarna, saj morajo prečkati prometno cesto …

 

ČUDEŽNA OMARA

Zavod enostavno prijatelji

Škratka Rumenka in škratek Rdečko imata veliko neuresničenih želja. Želita si vsemogoče plišaste igrače, avtomobile na daljinsko vodenje, kužke na baterije, sladkarije. Moder oče škrat pa jima vedno pravi, da ju materialne stvari ne bodo osrečile, ampak da se prava sreča skriva v njima. Ko očeta nekega dne ni doma, mu pobalina vzameta čudežno omaro, za katero se govori, da uresničuje vse skrite želje tega sveta. A omare ne moreta odpreti, zato za pomoč prosita otroke. 

ZVEZDICA ZASPANKA

 Društvo Marionetno gledališče Jurček Hrastnik

Zvečer, ko se mi že po malem odpravljamo spat, se na nebu zvezde zbude. Pomanejo si oči, iz belih meglic si natočijo rose in si v njej umijejo svoja svetla lica. Počešejo si srebrne lase, popijejo kavo, kot je že navada za zajtrk, potem pa se odpravijo vsaka na svoje mesto na nebu, da bodo tamkaj svetile vso dolgo noč. In svetijo z neba velike in majhne, stare in mlade, svetijo in ljudem veselje delajo. In vsako noč, prej ali slej, privesla na nebo boter Mesec.

HVALEŽNI MEDVED

Glasbeno gledališče Melita Osojnik

Priredba koroške ljudske pripovedke o medvedu, ki se v zahvalo za izdrt trn oddolži s hruškami. Zgodba, ob kateri otroci spoznajo, kaj pomenijo dobrota, sočutje in hvaležnost.

REPA VELIKANKA

 Festival Velenje

Gospodična Rožmarina se nekega dne odloči, da je v življenju pojedla že več kot dovolj nezdrave hrane in da je skrajni čas za spremembo! Od zdaj naprej bo jedla le same zdrave stvari. In kaj je sploh najbolj zdravo? Repa, seveda! Ampak – ali jo bo znala sama vzgojiti? Po pomoč se bo morala zateči k znani pravljici …

FILMSKE PREDSTAVE

PRIPOVEDKE IZ ŽIVALSKEGA KRALJESTVA

V pisani družbi pernatih junakov, enega paglavca in drugih gozdnih prebivalcev bomo odkrivali pripovedi o pogumu, odraščanju, sprejemanju drugačnosti ter nenavadni kolesarski dirki.

MAČEK MURI

Tokrat bodo vsem dobro poznani junaki iz knjige Maček Muri Kajetana Koviča oživeli na velikem platnu. V prenovljeni vizualni podobi in z legendarno glasbo Nece Falk vas bodo popeljali po smeha polnih novih dogodivščinah.

ŠKRATKI

Starodavna zgodba o slavnih škratjih prednikih pravi, da so škratje in ljudje živeli složno, dokler jih preradovedna krojačeva žena ni pregnala v podzemlje. Zdaj živijo tam že več stoletji. Nadobudni in malce jezikavi škratovki Škrati pa se podzemni svet zdi grozno dolgočasen, zato jo nekega dne mahne v človeški svet. S prijateljema Kepkom in Bučkom se znajde v slaščičarni godrnjavega peka Tea, ki je v težavah. Odplačati mora velike dolgove, njegova slaščičarna pa je že več let zaprta. Pif, paf in puf, še dobro, da so škratki spet tu. Škrati bo Teu pomagala, med mesenjem, gnetenjem, stepanjem, valjanjem in sladkanjem pa odkrila tudi pravi škratovski namen.

POTEPANJE PAPIRNATEGA ZMAJA

Deček se po zadnjem šolskem dnevu odpravi do dedka. Kje živi dedek? Kako preživljata skupni čas in kako se ob tem počutita? V katerem letnem času deček ponovno obišče dedka? Kaj je ob dečkovem drugem obisku drugače? Kako se je spremenil dedek in kako se je spremenila narava? Kako se deček odzove na dedkovo šibkost, obnemoglost? Kam veter odpihne dedka? Kako se ob tem počuti deček? Kdaj se deček znova odpravi do dedkove hiše in zakaj? V kakšnem stanju je hiša? Kako se je spremenila narava? Kje se deček in dedek ponovno srečata? Kakšno je snidenje? Kaj počneta med oblaki?

NAJLEPŠI SLOVENSKI ANIMIRANI FILMI ZA OTROKE

Animirani film je več kot samo risanka. So lutke, ki na velikem platnu oživijo, risbe, ki postanejo zgodba, in domišljijski svet, ki se razkrije v obliki računalniške animacije. Spoznajte, kako ustvarjalni smo na tem področju Slovenci.

Zavod za kulturo Delavski dom Trbovlje si pridržuje pravico do spremembe programa, če izvajalec zaradi bolezni ali druge višje sile ne bo mogel izvesti predstave v dogovorjenem roku.
Datumi predstav se lahko spremenijo glede na epidemiološke razmere covid-19.
Za obisk posamezne predstave bodo veljali ukrepi, sprejeti na podlagi takrat veljavnih odlokov vlade RS.