Celoletni tečaj Lego robotike in programiranja

Vse osnovnošolce, ki jih veseli sestavljanje Lego kock in bi bili navdušeni, če bi se njihove firgure tudi premikale, vabimo k vpisu na celoletni tečaj Lego robotike in programiranja. 

Na tečaju bomo posebno pozornost namenili razvijanju kretivnosti, reševanju problemov, praktičnemu učenju, timskemu delu in iznajdljivosti – lastnostim, ki tudi “netehničnim” tipom pridejo še kako prav v vsakdanjem življenju. Predhodno znanje ni potrebno. 

Tečaj se začne v torek, 2. novembra, priključite pa se lahko do konca meseca novembra. Potekal bo ob torkih v Delavskem domu Trbovlje.

Osnovna Lego robotika za učence od 1. do 4. razreda OŠ (torek ob 15.30):

V začetnem tečaju je najpomembnejše pridobivanje temeljnih znanj iz znanosti, matematike, tehnike, fizike in osvajanje osnov programiranja. Učenci s pomočjo lego mehanskih setov Lego Education WeDo 2.0 spoznavajo, kako so zgrajene mehanske naprave, seznanijo se z energijo, s silami, z delovanjem zobnikov, vzvodov, škripcev, osi, pogonskih mehanizmov … Naučimo se tudi programerskih osnov, saj robote tudi programiramo.

Napredna robotika in programiranje za učence od 5. do 9. razreda OŠ (torek ob 17.15):

Učenci ob podpori mentorja sestavljajo najzahtevnejše robotske modele in najnaprednejše programe. Delo poteka z orodjem Lego Mindstorms Education EV3, ki vsebuje majhen računalnik, ki omogoča kontrolo motorjev in odziv senzorjev ter zelo širok nabor posebej prilagojenih robotskih sestavnih delov.

Prijave in cena:

Za udeležbo na tečaju je potrebna predhodna prijava po elektronski pošti na naslov miklavc.miha@gmail.com ali po telefonu na številki 041 814 246. 

Cena tečaja znaša 30 evrov na mesec.