Zaključna razstava Zlata paleta 2021

galerija DDT – od 13. novembra do 4. decembra 2021

Zveza likovnih društev Slovenije vabi na ogled razstave del s pridobljenimi certifikati v letu 2021. Razstava bo na ogled od 13. novembra do 4. decembra v galeriji Delavskega doma Trbovlje

ob četrtkih med 17. in 18. uro,

ob petkih med 17. in 20. uro,

ob sobotah in nedeljah med 16. in 19. uro;

od ponedeljka do srede je mogoč tudi ogled med 7. in 13. uro po predhodnem dogovoru (po telefonu na številki 051 626 296 ali z elektronskim sporočilom na naslov info@dd-trbovlje.si).

Podelitev palet avtorjem in plaket društvom si boste lahko ogledali preko spletne povezave.

O projektu Zlata paleta 2021:

Likovno ustvarjanje postaja vse bolj zaželena dejavnost, ki pogosto nima praktičnih ciljev, vsekakor pa je namenjena duhovnemu uživanju, dojemanju in osebni rasti. Nenazadnje je likovna umetnost prvinska in nenadomestljiva. Je zgodba posameznika, predvsem pa je plemenit razlog druženja. Ni presenetljivo, da je med nami vse več ljubiteljskih likovnih ustvarjalcev, ki iščejo svoj likovni izraz.

Projekt Zveze likovnih društev Slovenije Zlata paleta je tradicija, ki iz leta v leto zapolnjuje duhovni utrip naše ljubiteljske likovne kulture in je v teh letih dodobra zaznamovala slovensko ljubiteljsko likovno sceno. Vsako leto zapored mu dajejo svežino nove teme ustvarjanja in selektivno izbrani ustvarjalci likovnih zapisov, ki dosegajo visoko raven poznavanja in razumevanja likovnih prvin. Vedno znova nas razveseljuje raznolikost upodabljanja motivov na zadane teme in kvaliteta obvladanja osnovnih likovnih znanj posameznikov.

Kljub primežu epidemije je pri projektu Zlata paleta 2021 sodelovalo 18 društev. Strokovna komisija je na razstave uvrstila 189 del. Po izboru strokovne komisije je Zveza podelila 140 Priznanj in 49 Certifikatov kakovosti in najvišja priznanja 6 bronastih, 6 srebrnih in 6 zlatih palet avtorjem del za najboljše likovne dosežke v letu 2021.
Po točkovnem sistemu nagrajevanja društev za sodelovanje v projektu Zlata paleta 2021, Zveza podeljuje tudi v letu 2021 bronasto, srebrno in zlato plaketo trem najvišje uvrščenim društvom iz naslova uspešnosti.
Novost, ki jo Zveza uvaja v letu 2021, pa je spremljanje društev po njihovi aktivnosti. Trem najvišje uvrščenim društvom Zveza podeljuje bronasto, srebrno in zlato plaketo društvom iz naslova aktivnosti za leto 2021.

Iskrene čestitke vsem sodelujočim pri projektu Zlata paleta 2021. Hvala vsem, ki aktivno ustvarjate zgodbo, ki jo že triindvajset let piše Zveza likovnih društev Slovenije, hvala vsem tistim, ki v zakulisju poskrbite, da nas ti trenutki navdušujejo, nam dajejo moči, da uresničujemo stvari, ki prispevajo k lepšemu in boljšemu.

Blanka Božič
Predsednica Zveze likovnih društev Slovenije