Gledališki abonma: Paloma

gledališka dvorana DDT – ponedeljek, 17. januar, ob 19.30 

Obveščamo vas, da predstava odpade zaradi bolezni v ansamblu. Opravičujemo se vam in vas prosimo za razumevanje. O novem terminu predstave vas bomo obvestili naknadno.  

 

3. predstava gledališkega abonmaja

PALOMA

Koprodukcija Slovensko mladinsko gledališče, AGRFT in društvo KUD Krik, drama

 

Igrajo: Dario Varga, Romana Šalehar, Iztok Drabik Jug, Tamara Avguštin, Stane Tomazin in Draga Potočnjak
Režija: Brina Klampfer
Dramaturgija: Kaja Blazinšek
Predstava traja 1 uro in 40 minut in nima odmora.

 

O predstavi:

Duhovita, grenko-sladka uprizoritev se naslanja na zgodbo o tovarni Paloma – Sladkogorska, ki je proizvajala higienski papir za vso nekdanjo Jugoslavijo in ki je pravzaprav razlog, da se je okoli nje razvilo naselje. Mlada ekipa ustvarjalcev se je lotila razmisleka o nostalgičnosti za socialističnim obdobjem, za spominom, vpisanim v generacije, ki so ga okusile, in tiste, ki ga niso – ali predstava o nekdanjih »boljših« časih temelji na resničnosti ali je vse skupaj le utvara? Intimne zgodbe krajanov, iz katerih izhaja, pa hkrati odpirajo vrsto širših družbenih tem: Kako so politični projekti izgradnje krajev vplivali na življenja ljudi? Kakšna je v takem kontekstu usoda malega človeka? Kako s tem shajati danes?

 

Abonente obveščamo, da se bo sedežni red prilagodil trenutnim razmeram in veljavnim odlokom, o čemer vas bomo obvestili tudi po pošti.

 

Nakup vstopnic:

Vstopnice za izven lahko kupite na blagajni Delavskega doma Trbovlje. Cena vstopnice je 15 evrov.