Otroški abonma 2022/23

 

Z najmlajšimi obiskovalci se bomo v igrivih predstavah potopili v čarobni svet lutk in animiranih filmov, ustvarjali, spoznavali, kako deluje kino, in srečali celo robota.  

 

Otroški abonma v sezoni 2022/23 ponovno sestavlja 5 lutkovnih oz. igranih in 5 filmskih predstav, ki so primerne za otroke od 2. do 8. leta. Potekale bodo ob sobotah dopoldne (predvidoma ob 10.30) v kinodvorani Delavskega doma Trbovlje.

 

ABONMAJSKE VSTOPNICE LAHKO KUPITE V SPREJEMNI PISARNI DELAVSKEGA DOMA TRBOVLJE OD 12. SEPTEMBRA VSAK DELOVNIK MED 9. IN 13. URO.
Če vstopnic ne morete prevzeti v navedenem terminu, vam jih lahko pošljemo po pošti. Kontaktirajte nas na e-naslov info@dd-trbovlje.si.

 

Cena otroškega abonmaja je 30 € za otroke in odrasle.

Vstopnica za lutkovne predstave stane v prosti prodaji 5 € za otroke in odrasle; vstopnica za filmske predstave stane v prosti prodaji 3,5 € za otroke in odrasle.

 

PROGRAM ABONMAJA

LUTKOVNE IN IGRANE PREDSTAVE

 

VOLK IN TRIJE PRAŠIČKI

Marionetno gledališče Jurček Hrastnik

 

Nekoč so živeli trije bratje prašički. Ko jih je mama poslala v svet, jim je svetovala, naj si postavijo varen in trden dom. Prvi prašiček si je postavil hišo iz slame, drugi prašiček si je postavil hišo iz šibja, nato pa sta se šla zabavat. Tretji prašiček je imel preveč dela s postavljanjem kamnite hiše, da bi lahko lenaril. Potem pa je prišel volk …

Priredba klasične angleške pravljice z marionetami in robotko Evo.

Avtorica fotografije: Urška Boljkovac

MAJHNO TEŽAVO IMAM

Lutkovno gledališče Fru-Fru ter Hiša otrok in umetnosti

„Majhno težavo imam,“ je rekel medved izumitelju. „Bi mi mogoče …?“ Toda izumitelj medvedu ne pusti dokončati stavka. Točno ve, kaj potrebuje: par kril. Zaskrbljeni medved gre naprej, hodi iz trgovine v trgovino in vsakič dobi nekaj, česar očitno ne potrebuje – šal, stekleničko zdravil, klobuk, kozarec medu, očala … Vsi točno vedo, kaj medved rabi, nihče pa mu ne prisluhne. Vse dokler ne pride iz mesta na vrh griča, kjer sreča drobno muho.

NAJMANJŠA SOVICA

Lutkovna skupina Lučka Trbovlje

Napeta zgodba o sovji družini nam približa skrivnostnost gozdnega življenja, ki je človeškim očem po navadi skrito. Lutkovna predstava spregovori o pogumu, vztrajnosti in o drugačnosti.

Avtor fotografije: Marko Praprotnik

BICI-KLETA

Gledališče Bičikleta

Učiteljica Kleta in njen radoživi kuža Bici živita v prelepi gorski vasici. Dan za dnem vestno opravljata svoje dolžnosti v uro in pol hoda oddaljeni šoli. Pot v dolino je naporna in utrujajoča. A nekega dne pri sosedovem kleparju zagledata zanimivo stvar in skupaj se domislijo, čemu bi to lahko služilo. Simpatična in živahna predstava o nastanku kolesa.

Avtor fotografije: Lovro Rozina

HOP V PRAVLJICO

Mladinsko gledališče Svoboda Trbovlje

Tinka in Tinček ne ubogata staršev, zato ju ugrabijo coprnice in odpeljejo v Deželo pravljic. Tam otroka ne sedita križem rok, ampak pomagata pravljičnim likom, kar povzroči pravo zmedo, saj ni nič več tako, kot sta določila brata Grimm. Bosta Tinka in Tinček vendarle našla Rdečo Kapico in se še pravočasno vrnila domov na kosilo?

FILMSKE PREDSTAVE

.

Kader iz filma Spacapufi (2021). Avtor: Jaka Ivanc

MAGIČNE ŽIVALI

Trije animirani filmi slovenskih avtorjev, ki otroke popeljejo v čarobni svet animacije. V hiši in na vrtu se skriva kup drobnih dogodivščin! Le dobro je treba pogledati. Bo lačni podlasici uspelo zlesti na drevo, zakaj pikapolonica hoče odrasti in kaj jedo Spacapufi?

PAT IN MAT: MOJSTRA NA DELU

Pat in Mat tokrat postavita past roparju, ki jima je ukradel jabolka, gradita avtopralnico za svoj sanjski avto in si izmislita prav poseben način peke palačink. Noben izziv ni dovolj velik in nobena težava ni ovira za naša dva mojstra.

PIKICA, KOKO IN DIVJI NOSOROG

Pikica je majhna deklica, ki si zelo želi imeti najboljšo prijateljico. Koko je deklica, ki že vse življenje živi narisana na kartonski škatli od kakava. Nekega dne pa skoči s škatle in vstopi v Pikin svet. Zelo sta si podobni, čeprav je Koko temnopolta in ima skodrane lase, in čeprav je Koko pravzaprav princesa s krono. Pikici pojasni, da prihaja iz Čokolandije, dežele, kjer čokolada raste na drevesih – to bo že morala biti Afrika! Miška Ingolf in Frederik si jo zelo želita obiskati, dedek pa jo k sreči pozna kot lasten žep. Vkrcajo se na letalo. Pridruži se jim še drobcen štiriletni nosorog Oswald, ki išče svojo mamo. Film o tem, kako je biti majhen, pa tudi o prvih preizkušnjah prijateljstva.

IZBOR KRATKIH ANIMIRANIH FILMOV ANIMATEKE

Izbor najlepših animiranih filmov, ki ga vsakoletno pripravijo strokovnjaki festivala animiranega filma Animateka.

Zavod za kulturo Delavski dom Trbovlje si pridržuje pravico do spremembe programa, če izvajalec zaradi bolezni ali druge višje sile ne bo mogel izvesti predstave v dogovorjenem roku.
Datumi predstav se lahko spremenijo glede na epidemiološke razmere covid-19.
Za obisk posamezne predstave bodo veljali ukrepi, sprejeti na podlagi takrat veljavnih odlokov vlade RS.