Iztok Kovač: Oder360, plesna VR predstava

kavarna DDT – petek, 23. september, ob 18.00

Vabljeni na plesno predstavo v navidezni resničnosti z naslovom TEBI, ki je nastala pod okriljem projekta Oder360. Na dogodku je vsak obiskovalec opremljen s svojim kompletom VR očal, slušalk in vrtljivim sedežem.

Predstava bo potekala v kavarni Delavskega doma Trbovlje v petek, 23. septembra, ob 18. uri, sledil pa ji bo pogovor z idejnim vodjem projekta Iztokom Kovačem in avtorji.

Potrebne so predhodne prijave na e-naslov bogdan@dd-trbovlje.si.

 

Več o predstavi:
Plesna predstava TEBI vabi gledalca na popotovanje skozi človekovo notranjost. Obiskovalec spozna sprva nezavedna stanja izvajalcev, ki jih predstavljajo notranji konflikti in razrešitev le- teh skozi obstoj. Ob prepletanju različnih vtisov, ki jih ustvari vstopanje v posamezne prostore, se predstava dotika tako osebnih dilem in strahov, kot moči posameznika in s tem oriše celovitost njegovega bitja.
V predstavi se pojavljajo motivi izmenjevanja trenutnega prostora in časa z idealističnim, ki človeka postavi pred spoznanje druge realnosti. Potovanje po prostorih sovpada z doživljanjem in razumevanjem svobode bivanja posameznika. V svetu, v katerega je povabljen gledalec se tri individualne osebnosti prelivajo v eno homogeno zavest.

 

Več o projektu Oder360:
Projekt Oder360, ki so ga v Zavodu EN-KNAP začeli razvijati v času zaprtja gledališč pomeni vzpostavitev novega tipa produkcije predstav v 360° okolju in predstavitev v obliki družabnega dogodka – vodenega ogleda predstav z VR očali. Vsaki ponovitvi predstave sledi tudi kratka predstavitev tehnologije in njenih značilnosti ter pogovor z idejnim vodjem projekta Iztokom Kovačem in avtorji.

Izkušnja ogleda predstave v 360° okolju ponuja gledalcu perspektivo pogleda iz središča odra in tako razbija klasično gledališko formo, kjer je pogled usmerjen zgolj preko četrte odrske stene. Smer pogleda brez varnega zavetja okvirja proscenija, ekrana ali platna, postane v 360° okolju izbira posameznika.

 

Plesna predstava je del programa festivala DigitalBigScreen. Več o festivalu si lahko preberete tukaj.