Razstava Lili Hribovšek: V.I.T.R.I.O.L.

galerija DDT – odprtje v sredo, 9. novembra, ob 19.00

Vabljeni na odprtje razstave slikarke Lili Hribovšek z naslovom V.I.T.R.I.O.L. v galerijo Delavskega doma Trbovlje v sredo, 9. novembra, ob 19. uri. Odprtje bo s serijo avtorskih skladb, posvečenih posameznim slikam ter njihovim vsebinskim akcentom, pospremil skladatelj in izvajalec Lado Jakša.

Razstavo si lahko ogledate v galeriji Delavskega doma Trbovlje do 27. novembra ob četrtkih med 17.00 in 18.00; ob petkih, sobotah in nedeljah med 16.00 in 19.00. Med delovniki si lahko razstavo ogledate tudi med 8.00 in 14.00 po predhodnem dogovoru po telefonu na številki 051 626 296.

Iz spremnega besedila razstave:
Lili Hribovšek že od nekdaj privlači in navdihuje svet intuitivnega, duhovnega, simbolike … ki ostaja pomemben del njenega življenja; tako poklicno kot privatno, ne glede na to, ali je v “vlogi” slikarke, pedagoginje, matere, žene, prijateljice …
V svojih delih Lili Hribovšek povezuje med seboj številne ikonografske vsebine, simbole, principe, nivoje, elemente, barve … ter jih v nasprotujočih si pozicijah, vsebinsko in kompozicijsko uravnoteža. Prizadeva si po odslikavi ter ustvarjanju sporočilno in energetsko usklajenega duhovnega prostora, dinamičnega in uravnoteženega obenem – lastnega kozmični matrici življenja.
Naslov razstave je geslo iz 15. stoletja: V.i.t.r.i.o.l. – Visita Interiora Terrae Rectificando Inveniens Occultum Lapidem – Spusti se v središče zemlje in našel boš skriti kamen modrosti, oziroma, poglobimo se v svojo notranjost in skozi duhovno očiščenje mentalne nesnage bomo prišli do znanja in razumevanja. To pa je tudi tema večine del na razstavi in poimenovanje ene od slik, kjer je uravnotežen pogled na življenje rezultat procesa odkrivanja samega sebe, svojih svetlih in temnih plasti ter posledično s tem tudi napredovanje v evoluciji zavesti.

Nuša Podgornik

O glasbi na odprtju:
Skladatelj in izvajalec avtorske glasbe Lado Jakša v svojih delih med seboj prepleta elemente jazza, eksperimentalne in ambientalne glasbe. Za odprtje razstave slikarke Lili Hribovšek je pripravil glasbeno interpretacijo posameznik slik, ki jo bo izvajal na različnih glasbilih, od prenosnega e-koncertnega klavirja do saksofona, flavte in kalimbe.