Za uspešno soočanje z izzivi prihodnosti

Kreativnost, iznajdljivost in prilagodljivost: veščine, ki jih razvijamo na delavnicah za mlade. Razmišljanje izven okvirjev, delovanje po korakih in sodelovanje: ravnanja, ki jih spodbujamo pri reševanju izzivov.

Nova prijateljstva, zabava in zanimivi izdelki: del vsake delavnice za mlade.

Najboljša popotnica za življenje, ki ji lahko damo otrokom v današnjem času hitrih sprememb, so lastnosti in vedenja, ki jim bodo omogočili, da se uspešno soočijo z izzivi prihodnosti. Navdušenje mladih nad ekrani usmerjamo v uporabne in ustvarjalne vsebine ter skupaj premikamo meje mogočega.

Zakaj ne bi namesto kratkega video posnetka ustvarili čisto pravega filmčka, z montažo in posebnimi učinki vred? Zakaj se ne bi naučili, kako sprogramirati plesno koreografijo za robotko Evo? Zakaj ne bi natisnili domišljijsko orodje, ki smo ga sami oblikovali?

Možnosti, ki jih ponuja ustvarjanje na presečišču umetnosti in tehnologije, raziskujemo z radovedneži iz vrtca in vedoželjnimi osnovnošolci. Dijakom in študentom, ki jih ni strah izzivov, pa ponujamo možnosti opravljanja praktičnega pouka.

Kontakt