Ko pouk postane doživetje

Delavski dom Trbovlje je časovni stroj. Učence s krampom v rokah pošlje v rudarsko preteklost, postavi zrcalo utvaram sedanjosti in mlade povabi, da v virtualnem okolju oblikujejo svojo vizijo prihodnosti. Predvsem pa spodbuja radovednost in ustvarja doživetja, ki ostanejo zapisana v spominu.

Delavski dom Trbovlje je središče znanja za šole, če iščete vsebino za nekaj šolskih ur ali dolgoročno sodelovanje.

Na ekskurziji v novomedijske Trbovlje se sprehodite skozi rove rudarskega muzeja, stopite v najvišji dimnik v Evropi, obiščete sanirane rudniške površine ter se v laboratoriju DDTlab podate v svet virtualnosti in robotike.

Na kulturnem dnevu spoznate, kaj se odvija z zakulisju in kdo vse sodeluje pri pripravi prireditev. V kinodvorani si ogledate izbrane filme za mlade, ki jih lahko dopolnimo z vodenim pogovorom.

Na mednarodnem festivalu Speculum Artium vas popeljemo med najvidnejšimi deli, ki nastajajo na presečišču umetnosti, znanosti in tehnologije.

Če tudi vi menite, da si najbolj zapomnimo tisto, kar naredimo sami, vas bodo pritegnile naše delavnice. Na praktičen način vam približamo osnove stop-motion animacije, izdelave videov, oblikovanja virtualnih svetov in 3D modeliranja ter vam pokažemo možnosti, ki jih ponuja sodobna tehnologija.

Kontakt