• Kaj: festival novomedijske kulture
  • Kje: Delavski dom Trbovlje
  • Organizator: Delavski dom Trbovlje
  • Na kratko: preplet umetnosti, znanosti in sodobne tehnologije v interaktivnih projektih, VR izkušnjah, koncertu, delavnicah in panelnih diskusijah

Glasbena skupina, sestavljena samo iz robotov. Rojstvo sintetičnih organizmov. Robotska roka, ki upravlja marionete. Skulpture, ki jih je oblikovala umetna inteligenca. Avtomat za recitiranje poezije in polarni sij iz čustev.

Tudi letos za vas na festivalu Speculum Artium pripravljamo razstavo najzanimivejših del, ki združujejo umetnost in sodobno tehnologijo, delavnice za mlade, performanse, filmski program v kinu in na VR očalih. Ogled festivala je brezplačen.

Glavni gostje letošnjega festivala so Compressorhead, glasbena skupina, sestavljena samo iz robotov. Pevec z zložljivo irokezo in svetlečimi zobmi, bobnar s šestimi rokami in najbolj točen basist na svetu nažigajo komade Motörheadov, AC/DC, Pantere in Ramonesov. Med festivalom si jih boste lahko ogledali na velikem odru, v petek pa pripravljajo tudi visokonapetostni šov. Vstopnice za koncert so naprodaj na blagajni DDT in na prodajnih mestih Eventim.

Svoja dela bodo na festivalu predstavili tudi Srečo Dragan, Primož Novak in Nika Oblak, Maša Jazbec, Nina Koželj, Narvika Bovcon, Nina Mršnik in Nuša Jelenec, Saša Nemec, Tiago Martins, Cristina Bodnărescu, George Urse in številni drugi umetniki. Kar 11 del letošnjega festivala je nastalo v sodelovanju Delavskega doma Trbovlje in mreže RUK.

Vse, ki bi želeli postati del ekipe festivala, vabimo, da se nam oglasite na telefon 03 563 34 81 ali nam pišete na info@dd-trbovlje.si.

Veselimo se, da bomo že 15. leto zapored skupaj odkrivali neizmerne priložnosti tehnologije prihodnosti.