Na sporedu

  • sreda 31.5.2023 ob 8:00
  • Uradno odprtje: 1. 6. ob 17.00
  • Kaj: razstava
  • Kje: avla Delavskega doma
  • Organizator: Filatelistično društvo Trbovlje
  • Na kratko: Razstava poštnih znamk, razglednic in drugega gradiva.

Fimera znova vabi v deželo poštnih znamk.

Vabljeni na tradicionalno bienalno razstavo Fimera #14, na kateri bodo predstavljene poštne znamke, poštne vrednotnice in številno drugo gradivo. Razstavo pripravlja Filatelistično društvo Trbovlje pod okriljem Filatelistične zveze Slovenije in pokroviteljstvom Pošte Slovenije.


Razstava bo na ogled med 31. majem in 3. junijem. Vabljeni na slavnostno odprtje v četrtek, 1. junija, ob 17. uri v avlo Delavskega doma Trbovlje. Kulturni program bodo izvedle učenke in učenci Glasbene šole Trbovlje. Vzporedno bo razstava na ogled tudi na spletnih straneh zveze.

O razstavi:
Filatelistična meddruštvena razstava ali na kratko Fimera je tradicionalna bienalna razstava. Na njej razstavljajo člani društev, ki so združena v Filatelistično zvezo Slovenije. Prva takšna razstava je odprla svoja vrata v letu 1997. Od takrat naprej jo člani Filatelističnega društva Trbovlje v taki in drugačni obliki pripravimo vsako drugo leto. Zato tokratna Fimera nosi v imenu številko #14. Pripravljamo jo pod strokovnim pokroviteljstvom Filatelistične zveze Slovenije v soorganizaciji z ekipo Delavskega doma Trbovlje in Pošte Slovenije.
Med prijavljenimi zbirkami si bo mogoče ogledati zelo raznoliki material. Poleg poštnih znamk, blokov in esejev, bodo na ogled postavljene tudi razglednice, dopisnice, aerogrami, telegrami in še kakšen poštni dokument. Za povrh bo v zbirkah moč najti tudi pester nabor ostalega gradiva. Zato se bo našlo kaj zanimivega za vsakega obiskovalca.
Čeprav je razstava med filatelisti po Sloveniji in še malo čez postala že skoraj samoumevna, so bile priprave na razstavo Fimera #14 polne izzivov. Zato se že veselimo snidenja s filatelističnimi znanci, kolegi in prijatelji ter z vsemi obiskovalci, ki si bodo želeli ogledati majhen del izjemno velike Dežele poštnih znamk.