• Kaj: klavirski recital
  • Kje: gledališka dvorana Delavskega doma Trbovlje
  • Organizator: Delavski dom Trbovlje

Glasbena izpoved Tima Jančarja poslušalca prepriča z iskrenostjo, zrelostjo in osebno noto.

Vabljeni, da se nam pridružite na klavirskem recitalu Tima Jančarja, ki bo v soboto, 21. oktobra, ob 19.30 v gledališki dvorani Delavskega doma Trbovlje.

Cena vstopnice znaša 10 evrov v predprodaji in 15 evrov na dan koncerta. Vstopnice so naprodaj na blagajni Delavskega doma Trbovlje vsak četrtek med 17.00 in 18.00 ter v petek, soboto in nedeljo med 17.00 in 20.00.

O nastopajočem:
Tim Jančar je leta 2018 s posebnim priznanjem summa cum laude magistriral na Akademiji za glasbo Univerze v Ljubljani pri prof. Tatjani Ognjanovič. Študij je nadaljeval na univerzi Mozarteum v Salzburgu ter na Univerzi za glasbo in upodabljajoče umetnosti na Dunaju. Med leti 2018 in 2022 je deloval kot asistent na Akademiji za glasbo v Ljubljani.
Za svoje študijske uspehe je leta 2013 prejel Škrjančevo nagrado Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana, leta 2017 pa Prešernovo nagrado Akademije za glasbo v Ljubljani. Med študijem je nastopil s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija, s komornim orkestrom Konservatorija Guiseppe Tartini iz Trsta ter z orkestrom Slovenske filharmonije, maja 2016 pa je imel na Dunaju v okviru cikla Piano forte – the next generation, pod pokroviteljstvom Banke Avstrije, kot predstavnik Slovenije samostojni recital. Septembra 2021 je kot zmagovalec avdicije nastopil v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma z orkestrom Akademije za glasbo v Ljubljani ter izvedel 3. klavirski koncert S. Rahmaninova.
Je nagrajenec številnih državnih in mednarodnih tekmovanj: državno tekmovanje TEMSIG 2016 (1. mesto in zlata plaketa), mednarodno tekmovanje Citta di Gorizia (1.mesto in prva nagrada), mednarodno tekmovanje Janez Matičič (prvo mesto in prva nagrada v umetniški kategoriji) …
Nastopil je na mnogih slovenskih in mednarodnih festivalih: Festival Ljubljana, Festival Lent, Festival Arsana, Imago Sloveniae, Neisuoni Deiluoghi v Italiji, Festival Slowind, kot tudi v okviru Glasbene mladine Slovenije, združenja klavirskih pedagogov EPTA, v okviru klavirskega cikla Pianissimo, v okviru kulturno umetniškega zavoda PerArtem …
Aktivno sodeluje tudi na področju komorne glasbe (trio Ad hoc), vsa leta pa se udeležuje mednarodnih seminarjev pri priznanih profesorjih: Ruben Dalibaltayan, Johannes Kropfitsch, Claudio Martínez Mehner, Markus Schirmer, Aleksandar Madžar, Boris Berman, Avedis Kouyoumdjian, Eliso Virsaladze.

“Tim Jančar se uvršča med tiste redke najbolj nadarjene slovenske mlade pianiste, ki jih v zadnjih dvajsetih letih lahko preštejemo na prste ene roke … njegova glasbena izpoved poslušalca prepriča z iskrenostjo, zrelostjo in osebno noto. ”

“Pianist je koncert (4. koncert S. Rahmaninova) zaigral v velikem slogu, tehnično, ritmično in muzikalno suvereno, z lepim in zvenečim tonom ter veliko mero umetniške invencije in kreativnosti.”
(iz recenzije za podelitev študentske Prešernove nagrade)

”Tim Jančar je intelektualno-muzikalni glasbenik z osebnim, interpretacijsko globoko ponotranjenim pečatom. Njegov nastop je bil absolutno zrel, tehten, zbran in navdušujoč.”
(iz kritike koncerta na Dunaju: Piano forte – the next generation v slovaški glasbeni reviji Hudobny život)