• Kaj: razstava likovnih del
  • Kje: Delavski dom Trbovlje, Zasavski muzej Trbovlje, Kulturni center Delavski dom Zagorje ob Savi in Galerija Medija v Zagorju ob Savi
  • Organizator: Zveza društev slovenskih likovnih umetnikov (ZDSLU)

Vljudno vas vabimo na slovesno odprtje tradicionalne letne razstave članov Zveze društev slovenskih likovnih umetnikov Majski salon 2023: Misterij GEA v petek, 16. junija, ob 20.00. Pred Delavskim domom Trbovlje bo potekalo uradno odprtje Majskega salona in razglasitev nagrajencev, ob 20.30 pa bo sledil ogled razstave in druženje ob glasbi s skupino Excentral.

Razstava bo na ogled do 16. avgusta.

O razstavi:
Majski salon, ZDSLU organizira neprekinjeno že od leta 1909 in je razstava z najdaljšo tradicijo v Sloveniji ter pregled sodobne slovenske likovno vizualne produkcije. Zadnja leta prirejamo MS ZDSLU izven Ljubljane in ga selimo v regionalna društva. Letos bodo razstave organizirane v treh zasavskih mestih, Hrastniku, Trbovljah in v Zagorju ob Savi. Na razstavi sodeluje 154 umetnic in umetnikov, ki ustvarjajo na področju vseh likovnih zvrsti in so iz devetih regionalnih društev. Med njimi so tudi naši stanovski člani iz Avstrije in Italije. Umetniki se letos v svojih likovno vizualnih delih in razmišljanjih vsebinsko in kritično navezujejo na naš planet, na okolje in njegovo trenutno, perečo, problematiko, ko človek drastično zmanjšuje genetski material, ko iztreblja živalske in rastlinske vrste in krči ekosistem v katerem lahko živimo.

Razstavo in projekt bosta predstavila mag. Zoran Poznič, predsednik ZDSLU in župan Občine Trbovlje ter dr. Snježana Pintarić, kustosinja letošnje razstave.

Več o razstavi najdete tukaj.

Razstavišča in odpiralni čas:
Delavski dom Trbovlje: čet: 17.–18. ure / pet–ned: 17.–20. ure / po predhodnem dogovoru (051 626 296)
Zasavski muzej Trbovlje: pon in pet: 8.–13. ure / tor, sre in čet: 8.–18. ure / sob: 9.–12. ure (julija in avgusta ob sobotah zaprto)
Kulturni center Delavski dom Zagorje ob Savi: po predhodnem dogovoru (041 489 307)
Galerija Medija, Zagorje ob Savi: pon in čet: 15.–19. ure / tor, sre in pet:10.–14. ure / po predhodnem dogovoru (041 489 307)