• Kaj: 5 lutkovnih oz. igranih in 5 filmskih predstav
  • Kje: kino dvorana
  • Organizator: Delavski dom Trbovlje
  • Na kratko: Več informacij o vpisu najdete tukaj.

Otroški abonma sestavlja 5 lutkovnih oz. igranih in 5 filmskih predstav. Filmske predstave spremljajo ustvarjalne delavnice, na katerih otroci spoznavajo svet gibljivih slik. Predstave so primerne za otroke od 2. do 8. leta in bodo potekale ob sobotah dopoldne.

PROGRAM ABONMAJA:

CEPETAVČEK
igrana predstava, KU-KUC gledališče

Polonca na vrtu najde leseno poleno, ga poimenuje Cepecepetavček in ta postane njen najboljši prijatelj. Naslednji dan ga odnese v Muzej igrač, da ga ne bi stroga soseda vrgla v peč. Velika vrata se zapro in Polonca preživi noč v muzeju, kjer se pravljica šele začne.
Predstava, ustvarjena po kultni slikanici Leopolda Suhodolčana in Jelke Reichman.

MOJSTROV KOZEL
lutkovna predstava, Društvo Marionetno gledališče Jurček

Čevljar Dreta je v dedovi zapuščini našel skrivnostno staro knjigo. S krojačem Iglo in Jurčkom se ponoči odpravijo k razvalinam starodavnega gradu, da bi po čarobnih napotkih iz knjige izkopali skriti zaklad. Toda vse jim ne gre po načrtu. Ko se v dogajanje vmešajo še čevljarjev kozel, krojačeva žena in grof, se zgodba še dodatno zaplete.

MAMIN ZMAJ
igrano-lutkovna predstava, Hiša otrok in umetnosti ter Lutkovno gledališče FRU-FRU

Deklici se zdi, da je njena mama posebna, ker v njej živi zmaj. Zmaju ni všeč, ko deklica popacka kavč z marmelado, razbije skodelico ali razreže mamino novo obleko. Takrat se zmaj jezi ter bruha ogenj. Mamo pa zato močno peče v trebuhu in na glas kriči. A vendar mama pravi, da se je svojega zmaja že malo naveličala in da ga bosta, ko bo deklica tako velika kot ona, skupaj spustili in poslali na luno.

MALO PA PAPIRNATO GLEDALIŠČE
kamišibaj predstave, Društvo Kamišibaj Slovenija

Kamišibaj predstave na majhnem lesenem odru ob slikah odstirajo zgodbe, ki nagovarjajo domišljijo. Opazovali bomo fižolček, ogelček in slamico, ki padejo z ognjišča in se odpravijo po svetu; navijali za svoje najljubše žužke na velikem tekmovanju žuželk; ugibali, kaj bo ob vrnitvi z obiska pri babici v svoji kuhinji našel pujsek; izvedeli vse o dinozavrih; in opazovali šest majhnih mišk, kako hitijo po svojih drobnih opravkih.

KAJ DOGAJA
lutkovna predstava, Lutkovna skupina Lučka Trbovlje

Nežna in igriva predstava o pestrem življenju, ki se odvija med gredicami in travo na naših vrtovih.

ČAROBNA PRIJATELJSTVA
filmska predstava

Šest kratkih animiranih filmov nas popelje v svet otroškega vsakdana, kjer sestrici skupaj odkrivata okolje in se prijateljici skregata zaradi malenkosti. V živalsko kraljestvo, kjer se tiranozaver uči igrati košarko in hobotnica pridno čisti svoj akvarij. V domišljijske pokrajine, kjer nemirna odeja Koyoo sredi noči odnese na potep po hiši in malce osamljena kuharica z drugega planeta svojo čarobno juho deli z lačnimi obiskovalci.

ZVERINICE IZ GOZDA HOKIPOKI
filmska predstava

Male živali iz gozda Hokipoki se odločijo, da bo potrebno postaviti pravila, ki bodo vsem živim bitjem omogočila mirno življenje: vse živali morajo biti prijateljice, nihče ne sme jesti drugih ter nihče ne sme vzeti hrane drugemu. Pa bodo takšna pravila res prijazna do vseh? Mesojedega lisjaka Zmikavta skrbi, kaj bo odslej jedel, miška Lenivška pa tudi, saj raje igra in poje, kot da bi iskal hrano.

LOTI IN SKRIVNOST MESEČEVEGA KAMNA
filmska predstava

Psička Loti neke noči najde kamen, ki ima skrivnostno moč. Njen stric Klaus, stari izkušeni popotnik, ve za še dva podobna kamna. Z Loti se odpravita na pot, da bi enkrat dokončno odkrila njihovo skrivnost. Toda kamni zanimajo tudi mačka Pavla in nenavadna zajca s tremi ušesi. Loti kmalu spozna, da je skrivnost mesečevih kamnov še bolj neverjetna, kot si je predstavljala.

2 IZBORA KRATKIH ANIMIRANIH FILMOV
filmski predstavi

Čarobni svet animiranih filmov najboljših slovenskih ustvarjalcev.

Vpis in informacije

Cena otroškega abonmaja znaša 30 €.

Vstopnica za lutkovne predstave za izven stane 5 € za otroke in odrasle; vstopnica za filmske predstave za izven stane 3,5 € za otroke in odrasle.

Vpis v abonmaje poteka vsak delavnik med 9. in 13. uro od 4. septembra do 13. oktobra:

  • osebno v sprejemni pisarni Delavskega doma Trbovlje;
  • po telefonu na številki 03 56 33 481;
  • po elektronski pošti na e-naslovu info@dd-trbovlje.si.  

Za več informacij o vpisu in predstavah, se lahko obrnete na telefonsko številko 03 56 33 481 ali e-naslov info@dd-trbovlje.si.

Delavski dom Trbovlje si pridržuje pravico do spremembe programa, če izvajalec zaradi bolezni ali druge višje sile ne bo mogel izvesti predstave v dogovorjenem roku.