Sinhro, animirana pustolovščina, 99 minut

Na sporedu

  • sreda 27.12.2023 ob 10:00

Izvirni naslov (leto): Mavka. Lisova pisnya (2023)
Režija: Oleh Malamuzh, Oleksandra Ruban
Scenarij: Oleksandra Ruban, Lesya Ukrainka, Yaroslav Voytseshek
Igrajo: Živa Medved, Uroš Bitenc, Gaja Filač, Sašo Prešeren, Rok Kosec, Mirko Medved, Manca Kepic, Aleksander Golja, Tina Ogrin…
Država: Ukrajina
Distribucija v Sloveniji: Blitz film & video distribution
Povezave: IMDB

O filmu:
Mavka, duša gozda, se sooči z nemogočo izbiro med ljubeznijo in svojo dolžnostjo zaščitnice gozda, ko se zaljubi v človeka – nadarjenega mladega glasbenika Lucasa.

Več o filmu:
Prostrani gozdovi že od nekdaj nosijo nešteto skrivnosti in ugank. So dom čudovitim mitološkim bitjem, ki prebivajo med starodavnimi drevesi in zvesto varujejo svoje kraljestvo. Med njimi je tudi Mavka – duša gozda in njegova novoizbrana zaščitnica. Njeno primarno poslanstvo je zaščiti gozd in njegovo nedotakljivo »Srce« pred kakršnokoli agresijo ali vdori, predvsem s strani ljudi. Luka je skromen vaški fant, ki obožuje glasbo, svoj talent pa izkazuje v igranju lesene piščali. Sanja, da bi svoje življenje lahko posvetil tej svoji strasti. Njegova glasba zares pomaga doseči nekaj izjemnega – zaradi nje se z Mavko srečata in zaljubita. Njuna zveza se že od samega začetka sooča s strahovitimi težavami, a ovire postaneho še večje, ko se pojavi pohlepna Kilina, ki trdi, da je dedinja stare žage na robu gozda, vaščanom pa obljublja bogastvo industrijskega napredka, kakršnega je že ustvarila v drugih deželah. Vendar pa njene obljube služijo zgolj kot fasada za prikrivanje njenega resničnega namena – priti do »Srca« gozda, s pomočjo katerega bi za vedno ostala mlada in lepa. Ključ do njega pa je seveda Mavka, ki je zaradi svojih novih čustev do Luka že tako zelo ranljiva. Da bi prišla do Mavke, Kilina uporabi Luko kot svoje orožje, med vaščane pa zažene jezo in strah. Bo Mavki uspelo rešiti gozd? Bo Lukova glasba lahko ustvarila čudeže in rešila ljubezen? Se bosta dva različna svetova lahko združila proti zlu?

Mavka: Zaščitnica gozda