Kultura je središče delovanja Delavskega doma Trbovlje. Z gledališkimi in filmskimi predstavami, koncerti, razstavami, otroškimi prireditvami in sodobnim plesom v Trbovlje prinašamo stik s profesionalno umetnostjo na najvišjem nivoju.

V laboratoriju DDTlab raziskujemo odnose med človekom in tehnologijo, preizprašujemo pomen kulture in premikamo meje med umetnostjo in znanostjo. Na mednarodnem festivalu Speculum Artium, ki Delavski dom Trbovlje postavlja na kulturni zemljevid Slovenije in srednje Evrope, obiskovalce spodbujamo k participaciji (soustvarjanju) in globljemu razumevanju.

Ponosni smo na svoje dediščino in na razvoj, ki v Trbovljah poteka danes, zato z veseljem gostimo obiskovalce. Predstavljamo edinstvene lokalne zgodbe in ustvarjamo doživetja, ki ostanejo v spominu. S pomočjo (z uporabo) sodobne tehnologije si prizadevamo, da bi čim več trboveljske dediščine ohranili za prihodnje generacije. Izkušnje in primere dobre prakse izmenjujemo v sklopu evropske pobude za ohranjanje kulturne dediščine Time Machine.

Verjamemo, da je sodelovanje temelj vsake skupnosti in da prihodnost oblikujemo danes, zato znanje in navdušenje nad ustvarjanjem delimo z mladimi na delavnicah. V izobraževalne programe vključujemo vse starostne skupine od vrtca do srednje šole, poseben poudarek pa dajemo delu z mentorji. (Tukaj povezava na izobraževanje?)

Spodbujamo in podpiramo delovanje ljubiteljske kulture, ki bogati posameznika in kulturno podobo kraja. Vrata Delavskega doma Trbovlje so odprta za vse, ki bi radi uresničili zamisel s področja kulture. (Tukaj povezava na stik?) Prostori zgradbe so na voljo društvom in ustanovam za vaje in redna srečanja, pri pripravi prireditev pa omogočamo strokovno pomoč in podporo.

Prostorne, svetle in sodobno opremljene dvorane nudijo odlično okolje za izvedbo konferenc, praznovanj in srečanj, ki jih izvedemo na vrhunskem nivoju, ki si ga vaše prireditve zaslužijo.

Delovanje Delavskega doma Trbovlje obsega številna in raznolika področja. Vedno pa si prizadevamo, da so naša dejanja profesionalna, namenjena ljudem in opravljena s srcem.